Hrvatski veterinarski institut

Hrvatski veterinarski institut

Hrvatski veterinarski institut

Z-III.3. Laboratorij za serološku dijagnostiku virusnih bolesti

Hrvatski veterinarski institut

Z-II.2. Laboratorij za opću bakteriologiju i mikologiju

Hrvatski veterinarski institut

Z-IV.3. Laboratorij za patologiju riba

Hrvatski veterinarski institut

Z-III.2. Laboratorij za dijagnostiku bjesnoće i opću virologiju

XV. simpozij „Peradarski dani 2024.“ s međunarodnim sudjelovanjem Ispis E-mail
Autor Ivan Brozinčević   
Srijeda, 05 Lipanj 2024 10:25

U organizaciji Hrvatskog veterinarskog instituta, Podružnice Centar za peradarstvo održan je 15. znanstveno-stručni Simpozij „Peradarski dani 2024.“ s međunarodnim sudjelovanjem od 22. do 25. svibnja 2024. godine u Puli pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva i Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih Republike Hrvatske  te pokroviteljstvom World's Poultry Science Association i World Veterinary Poultry Association. Riječ je o najvećem simpoziju o peradarstvu u Hrvatskoj.
Ove godine okupilo se 270 znanstvenika, stručnjaka iz proizvođačkog sektora, veterinara i peradara iz 19 zemalja.
Kroz dva dana održano je 35 usmenih i poster prezentacija iz područja bolesti, hranidbe i tehnologije u peradarskoj proizvodnji, ekologije, dobrobit i veterinarskoj praksi u peradarskoj proizvodnji, kvaliteti i sigurnosti peradarskih proizvoda, genetici, ekonomiji i marketingu, te slobodne teme. Sve prezentacije objavljene su u Zborniku kao radovi u cijelosti i prošireni sažeci.
Na Simpoziju je održan Panel pod nazivom „Cijepljenje protiv influence ptica (ptičje gripe): mogućnosti i ograničenja“. Panelisti su bili izv. prof. dr. sc. Vladimir Savić, dr.med.vet., voditelj nacionalnog referentnog laboratorija za influencu ptica i newcastlesku bolest, Hrvatski veterinarski institut, Centar za peradarstvo, dr. sc. Ljupka Maltar, dr.med.vet., načelnica Sektora za zdravlje i dobrobit životinja, Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ribarstva Republike Hrvatske, Jakov Ćorić, dr.med.vet., član uprave Gala d.o.o., Bjelovar i Boris Slunjski, dr.med.vet., glavni upravitelj Veterinarske ambulante Koka d.o.o., Varaždin. Panel je vodila Izv. prof. dr. sc. Danijela Horvatek Tomić, dr.med.vet., Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.


Dodijeljene su i Plaketa i Priznanja za doprinos razvitku i unaprjeđenju hrvatskog peradarstva u spomen začetnika organiziranog peradarstva u Hrvatskoj prof. dr. sc. Milana Kralja. Ove godine Povjerenstvo za izbor najbolje farme Plaketu je dodijelilo peradarskoj farmi KOKA d.o.o. iz Varaždina, a Priznanja peradarskim proizvođačima: GALA d.o.o., Bjelovar; LUNETA d.o.o., Ludbreg; VALIPILE d.o.o., Sesvetski Kraljevec; VINDON d.o.o., Slavonski Brod; OPG ČURILA IVANA, Ludbreg i AGRO-KLASTER, Vinkovci.

 
Potpisan sporazum o suradnji Hrvatskog veterinarskog instituta i javne ustanove Aquatika - Slatkovodni akvarij Karlovac Ispis E-mail
Autor Ivan Brozinčević   
Utorak, 04 Lipanj 2024 08:47

Dana 3. lipnja 2024. u Hrvatskom veterinarskom institutu u Zagrebu potpisan je sporazum između Hrvatskog veterinarskog instituta i javne ustanove Aquatika - Slatkovodni akvarij Karlovac. Sporazumne strane iskazale su interes za suradnju  na svim područjima od zajedničkog interesa, a osobito u području kontrole zdravlja, preventive i suzbijanja bolesti akvatičnih životinja, analiza i optimalizacije uvjeta držanja akvatičnih životinja te na drugim poslovima za koje utvrde zajednički interes.
Suradnja sporazumnih strana ostvarivat će se putem izrade znanstvenih i stručnih studija i analiza, pripreme i provedbe projekata financiranih iz EU fondova, održavanja znanstvenih i stručnih predavanja, razmjene znanstvenih i stručnih spoznaja te organizacije skupova.
Radujemo se suradnji!


 
Novi doktor znanosti u Hrvatskom veterinarskom institutu Ispis E-mail
Autor Ivan Brozinčević   
Petak, 24 Svibanj 2024 12:02

Zaposlenica Instituta, Ana Mikelić, mag. chem., viša stručna suradnica u Laboratoriju za analizu veterinarsko-medicinskih pripravaka Odjela za veterinarsko javno zdravstvo Hrvatskog veterinarskog instituta, obranila je doktorsku disertaciju naslova „Kvantno-kemijski proračuni i strojno učenje u predviđanju bioaktivnosti novih spojeva“ na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, dana 24. svibnja 2024. godine, čime je stekla akademski stupanj doktorice znanosti iz znanstvenog područja Prirodnih znanosti, znanstveno polje kemija.

Iskrene čestitke dr. sc. Ani Mikelić!

 
Izabrana ravnateljica Hrvatskog veterinarskog instituta Ispis E-mail
Autor Ivan Brozinčević   
Četvrtak, 07 Ožujak 2024 11:24

Drage djelatnice  i djelatnici Hrvatskog veterinarskog instituta,

na 50. sjednici Upravnog vijeća Instituta održanoj dana 6. ožujka 2024. u Veterinarskom zavodu Rijeka jednoglasno je potvrđen prijedlog Znanstvenog vijeća Instituta te je od 8. ožujka 2024. nova čelnica – ravnateljica našeg Instituta gospođa dr. sc. Andrea Humski, dr. vet. med. U svoje ime i u ime djelatnika Instituta čestitam na izboru i želim uspješan rad našoj ravnateljici i njezinim pomoćnicima, prof. dr. sc. Jelki Pleadin i dr. sc. Gordanu Kompesu. Ujedno koristim priliku da se zahvalim na podršci i razumijevanju svim zaposlenicima Instituta tijekom protekle godine mojeg mandata. Na kraju, uz simboliku stupanja na čelnu funkciju prve kolegice u povijesti naše kuće upravo na međunarodni praznik – Dan žena, njihov i naš praznik čestitam svim 178 djelatnica, u svoje ime i u ime ostalih 77 kolega! Sretni smo i privilegirani što vas imamo i što našu kuću činite boljom i sigurnijom iz dana u dan.

S poštovanjem,
Silvio Špičić, v.d. ravnatelja

 
Hrvatski veterinarski institut potpisao Programski ugovor s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Ministarstvom poljoprivrede Ispis E-mail
Autor Ivan Brozinčević   
Utorak, 09 Siječanj 2024 10:15

Hrvatski veterinarski institut je 28.12.2023. godine zajedno s još preostalih 11 javnih znanstvenih instituta i jednim veleučilištem potpisao Programski ugovor o četverogodišnjem financiranju sredstvima državnog proračuna. Ovime je naš Institut završio postupak inkorporacije, sukladno svojoj djelatnosti, u djelokrug aktivnosti dva Ministarstva.

https://www.srednja.hr/novosti/potpisano-jos-13-programskih-ugovora-teski-su-preko-151-milijun-eura-evo-gdje-ide-novac/

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 32