Hrvatski veterinarski institut

Hrvatski veterinarski institut

Hrvatski veterinarski institut

Z-III.3. Laboratorij za serološku dijagnostiku virusnih bolesti

Hrvatski veterinarski institut

Z-II.2. Laboratorij za opću bakteriologiju i mikologiju

Hrvatski veterinarski institut

Z-IV.3. Laboratorij za patologiju riba

Hrvatski veterinarski institut

Z-III.2. Laboratorij za dijagnostiku bjesnoće i opću virologiju

Novi doktor znanosti u Hrvatskom veterinarskom institutu Ispis E-mail
Autor Ivan Brozinčević   
Srijeda, 11 Srpanj 2018 13:01

Zaposlenica Instituta, Andreja Jungić, dr.med.vet.,  stručna savjetnica u sustavu znanosti  u Laboratoriju za serološku dijagnostiku virusnih bolesti Odjela za virologiju Hrvatskog veterinarskog instituta, obranila je doktorsku disertaciju pod naslovom „Seroprevalencija te određivanje antigenskih i genskih obilježja virusa influence svinja u Republici Hrvatskoj“  na Veterinarskom fakultetu  Sveučilišta u Zagrebu,  dana 15. lipnja 2018. godine, čime je stekla akademski stupanj doktora znanosti.

Iskrene čestitke dr. sc. Andreji Jungić !

 
Novi doktor znanosti u Hrvatskom veterinarskom institutu Ispis E-mail
Autor Ivan Brozinčević   
Utorak, 10 Srpanj 2018 11:41

Zaposlenica Instituta, Božica Solomun Kolanović,  znanstveni novak -asistentica  u Laboratoriju za određivanje rezidua Odjela za veterinarsko javno zdravstvo Hrvatskog veterinarskog instituta, obranila je doktorsku disertaciju pod naslovom „Eliminacija ostataka levamisola iz tkiva i jaja nakon oralne primjene kod nesilica i razvoj LC-MS/MS metode za kvantifikaciju levamisola“  na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu  Sveučilišta u Zagrebu,  dana 15. lipnja 2018. godine, čime je stekla akademski stupanj doktora znanosti.

Iskrene čestitke dr. sc. Božici Solomun Kolanović

 
MedAID forum o bolestima riba Ispis E-mail
Autor Administrator   
Ponedjeljak, 09 Srpanj 2018 09:43

Pripremila: dr.sc. Snježana Zrnčić, koordinator foruma

MedAID (Mediterranean Aquaculture Integrated Development) je četverogodišnji projekt financiran u okviru programa Obzor 2020. Cilj MedAID-a je povećati kompetitivnost i održivost uzgoja morskih riba u Mediteranu, obuhvaćajući sve aspekte ovog sektora.  
MedAID je aktivan i promovira se kroz društvene mreže i druge interaktivne digitalne platforme sa ciljem da promovira razmjenu iskustava, rasprave i razmjenu informacija s različitim korisnicima usluga u različitim zemljama mediteranske regije.  Osim toga ovi će se mediji i platforme koristiti za transfer metodologija i dobre proizvođačke prakse.

Više...
 
Novi doktor znanosti u Hrvatskom veterinarskom institutu Ispis E-mail
Autor Ivan Brozinčević   
Petak, 22 Prosinac 2017 07:48


Zaposlenica Instituta, Dora Stojević, dr.med.vet,  znanstveni novak -asistentica  u Laboratoriju za mikrobiologiju hrane Odjela za veterinarsko javno zdravstvo Hrvatskog veterinarskog instituta, obranila je doktorsku disertaciju pod naslovom „Biokemijska i molekularna analiza izolata bakterije Escherichia coli izdvojenih iz hrane životinjskog podrijetla i obrisaka klaoničkih trupova“  na Veterinarskom fakultetu  Sveučilišta u Zagrebu,  dana 13. prosinca 2017. godine., čime je stekla akademski stupanj doktora znanosti.

Iskrene čestitke dr. sc. Dori Stojević!

 
Znanstvenici Instituta uručena Državna nagrada za znanost Ispis E-mail
Autor Ivan Brozinčević   
Petak, 22 Prosinac 2017 06:30

Izv. prof. dr. sc. Jelka Pleadin, znanstvena savjetnica Hrvatskog veterinarskog instituta u Zagrebu, dobitnica je Državne nagrade za znanost u području biotehničkih znanosti za iznimno bogatu znanstvenu, nastavnu i stručnu djelatnost u 2016. godini. Odbor za podjelu državnih nagrada za znanost, imenovan Odlukom Hrvatskoga sabora na sjednici 11. studenoga 2016. godine (Narodne novine, br. 105/16.), na temelju Zakona o hrvatskim državnim nagradama za znanost (Narodne novine, br. 108/95., 104/97. i 142/98.), na 3. sjednici održanoj 26. rujna 2017. godine donio je Odluku o dodjeli Državnih nagrada za znanost za 2016. godinu, a dana 13. prosinca 2017. godine u Hrvatskome  saboru održana je svečana dodjela.


Izv. prof. dr. sc. Jelka Pleadin voditeljica je Laboratorija za analitičku kemiju Hrvatskog veterinarskog instituta u Zagrebu, ujedno nacionalnoga referentnog laboratorija (NRL) u dva područja ispitivanja kvalitete i sigurnosti hrane: NRL za tvari s anaboličkim učinkom u hrani životinjskog podrijetla te NRL za kvalitetu mesa peradi. Bavi se prije svega analitičkim određivanjem specifičnih sastojaka hrane i hrane za životinje te istraživanjima eliminacije, kumulacije i perzistentnosti ciljnih toksičnih tvari u biološkim tekućinama i tkivima životinja te gotovoj hrani životinjskog podrijetla. U razdoblju za koje se nagrada dodjeljuje, izv. prof. dr. sc. Jelka Pleadin objavila je devet radova u časopisima koji su referirani u svjetskim bazama podataka, deset radova u domaćim časopisima koji su s prethodnima izjednačeni te tri znanstvena poglavlja u stranim knjigama. Objavila je tijekom 2016. godine i dva znanstvena rada u zborniku radova s domaćih znanstvenih skupova, dva sažetaka s međunarodnih i četiri sažetaka s domaćih znanstvenih skupova te jedan stručni rad. Od 2016. godine izv. prof. dr. sc. Jelka Pleadin je suradnik na međunarodnom projektu Fishery and aquaculture integrated management along the Adriatic coasts kao ekspert za unaprijeđenje kvalitete proizvoda ribarstva i akvakulture te je voditeljica projekta naziva T-2 i HT-2 toksini u žitaricama uzgojenim u Republici Hrvatskoj za Hrvatsku agenciju za hranu.
Iskrene čestitke Izv. prof. dr. sc. Jelki Pleadin                                                                                     foto ivica bitunjac

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 1 od 19