Hrvatski veterinarski institut

Hrvatski veterinarski institut

Hrvatski veterinarski institut

Z-III.3. Laboratorij za serološku dijagnostiku virusnih bolesti

Hrvatski veterinarski institut

Z-II.2. Laboratorij za opću bakteriologiju i mikologiju

Hrvatski veterinarski institut

Z-IV.3. Laboratorij za patologiju riba

Hrvatski veterinarski institut

Z-III.2. Laboratorij za dijagnostiku bjesnoće i opću virologiju

Radionica o procjeni dokumentacije o VMP-u Ispis E-mail
Autor Ivan Brozinčević   
Petak, 11 Rujan 2015 05:47

9. rujna 2015. u Hrvatskom veterinarskom institutu (HVI) održana je radionica o procjeni dokumentacije o veterinarsko-medicinskim proizvodima (VMP) na kojoj su sudjelovali proizvođači VMP-a, nositelji odobrenja ili njihovi predstavnici.
Prof. dr. sc. Boris Habrun, ravnatelj HVI-a održao je uvodnu riječ i pozdravni govor i sudjelovao u raspravi nakon izlaganja. Predavanja su bila podijeljena u sekcije koje su obuhvatile osnovne pojmove i postupke vezane za procjenu dokumentacije, sadržaj općeg dijela, dokumentaciju o kvaliteti, neškodljivosti/sigurnosti VMP-a i klinički dio dokumentacije s naglaskom na najčešće nedostatke, pitanja i komentare procjenitelja.  
Podnositelji zahtjeva dobili su također upute za ispunjavanje obrazaca propisanih zahtjeva za procjenu dokumentacije prilikom odobravanja VMP-a, produženja odobrenja i u slučaju promjena u nacionalnom i u europskim postupcima. Kratkim osvrtom obuhvaćena su i pitanja koja su prethodno postavili podnositelji zahtjeva, a odnosila  su se na izvješća o dokumentaciji, liste pitanja, kontrolu VMP-a i krivotvorene VMP-e.
Na kraju izlaganja bila je konstruktivna rasprava, odgovarano je na pitanja a sudionici su dali i neke prijedloge. Rezultati provedene ankete pokazali su izuzetno zadovoljstvo svih sudionika sadržajem radionice, organizacijom i predavačima i predložili su češće održavanje sličnih sastanaka.  

Najčešća pitanja procjenitelja dokumentacije i komentari podnositelja zahtjeva se nalaze se u prezentaciji koju možete vidjeti ovdje.