Hrvatski veterinarski institut

Hrvatski veterinarski institut

Hrvatski veterinarski institut

Z-III.3. Laboratorij za serološku dijagnostiku virusnih bolesti

Hrvatski veterinarski institut

Z-II.2. Laboratorij za opću bakteriologiju i mikologiju

Hrvatski veterinarski institut

Z-IV.3. Laboratorij za patologiju riba

Hrvatski veterinarski institut

Z-III.2. Laboratorij za dijagnostiku bjesnoće i opću virologiju

Potpisan sporazum o suradnji Hrvatskog veterinarskog instituta i veterinarskog specijalističkog instituta iz Niša Ispis E-mail
Autor Ivan Brozinčević   
Srijeda, 10 Prosinac 2014 10:43

Delegacija Hrvatskog veterinarskog instituta Zagreb na čelu s ravnateljem prof. dr. sc. Željkom Cvetnićem, predstojnikom Veterinarskog zavoda Vinkovci dr. sc. Mariom Škrivankom, predstojnicom Veterinarskog zavoda Rijeka mr. sc. Natalijom Džafić i dr. sc. Silviom Špičićem, posjetila je Veterinarski specijalistički institut Niš.
Program posjete sastojao se od obilaska i predstavljanja pojedinih radnih jedinica Veterinarskog specijalističkog instituta u Nišu od strane direktora dr. sc. Miloša Petrovića kao i svakog pojedinog šefe organizacijske jedinice, zajedničke sjednice kolegija i predstavljanja obaju Instituta, a dana 05. Prosinca 2014. godine potpisan je i Sporazum o poslovno tehničkoj suradnji između ove dvije ustanove.
Suradnja ove dvije ustanove traje već više godina. Potpisivanje sporazuma je samo podizanje suradnje na višu razinu. Suradnja će obuhvatiti različita područja od unaprjeđenja sustava upravljanja kvalitetom i akreditacijom laboratorija instituta u skladu s europskim standardima, edukaciju stručnjaka, suradnja na prijavi znanstvenih projekata i različitih drugih istraživanja.

Potpisivanju Sporazuma nazočili su i direktor Uprave za veterinu Srbije dr. sc. Dejan Bugarski, prodekan za nastavu Fakulteta za veterinarsku medicinu iz Beograda, prof. dr. sc. Vanja Krstić, predstavnik Srpske akademije nauka i zamjenik gradonačelnika Grada Niša dr. sc. Jovan Stojković kao i zaposlenici Veterinarskog specijalističkog instituta Niš.