Hrvatski veterinarski institut

Hrvatski veterinarski institut

Hrvatski veterinarski institut

Z-III.3. Laboratorij za serološku dijagnostiku virusnih bolesti

Hrvatski veterinarski institut

Z-II.2. Laboratorij za opću bakteriologiju i mikologiju

Hrvatski veterinarski institut

Z-IV.3. Laboratorij za patologiju riba

Hrvatski veterinarski institut

Z-III.2. Laboratorij za dijagnostiku bjesnoće i opću virologiju

Otvoren Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad HAZU-a u Velikoj Gorici Ispis E-mail
Autor Ivan Brozinčević   
Srijeda, 05 Rujan 2018 09:26

U petak, 31. kolovoza 2018. godine, u Velikoj Gorici je svečano otvoren Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, najmlađa Akademijina znanstvenoistraživačka jedinica. Zavod su otvorili predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusić i gradonačelnik Grada Velike Gorice Dražen Barišić i tom prigodom potpisali Ugovor o osnivanju osnivanju i radu Zavoda kojim se uređuje njegovo osnivanje i unutarnja organizacija te način osiguranja sredstava.
Sa posebnim ponosom ističemo da je u svečanosti otvaranja sudjelovao i zaposlenik Hrvatskog veterinarskog instituta akademik Željko Cvetnić koji je imenovan voditeljem Zavoda.
Djelatnost Zavoda obuhvaćat će znanstvena i stručna istraživanja multidisciplinarnim pristupom u području biomedicinskih, biotehničkih, humanističkih, društvenih i prirodnih znanosti u suradnji s vanjskim znanstvenim i stručnim suradnicima, organiziranje znanstvenih skupova i savjetovanja značajnih za razvoj znanosti i primjenu znanstvenih rezultata u praksi, organiziranje izložaba i radionica s područja znanosti i umjetnosti te objavljivanje rezultata znanstvenoistraživačkog i umjetničkog rada u odgovarajućim edicijama.
Svečanosti otvaranja Zavoda HAZU-a u Velikoj Gorici nazočili su mnogobrojni uzvanici, a istu su, svojom nazočnošću, uveličali  Turopoljski banderij, Fa Turopolje i Umjetnička škola Franjo Lučić.

Objavljene fotografije su preuzete sa portala vgdanas.hr