Hrvatski veterinarski institut

Hrvatski veterinarski institut

Hrvatski veterinarski institut

Z-III.3. Laboratorij za serološku dijagnostiku virusnih bolesti

Hrvatski veterinarski institut

Z-II.2. Laboratorij za opću bakteriologiju i mikologiju

Hrvatski veterinarski institut

Z-IV.3. Laboratorij za patologiju riba

Hrvatski veterinarski institut

Z-III.2. Laboratorij za dijagnostiku bjesnoće i opću virologiju

Posjet gradonačelnika i delegacije grada Velike Gorice Hrvatskom veterinarskom institutu Ispis E-mail
Autor Ivan Brozinčević   
Ponedjeljak, 19 Siječanj 2015 13:49

Delegacija grada Velika Gorica na čelu sa gradonačelnikom Draženom Barišićem, u srijedu, 14. siječnja 2015. godine posjetila je Hrvatski veterinarski institut.
Tijekom posjete, ravnatelj Instituta prof. dr. sc. Željko Cvetnić je gostima prezentirao, u kraćim crtama, povijesni razvoj Instituta i dosad poduzete aktivnosti usmjerenih na postizanje visokih standarda rada u postojećim prostorima središnjice i podružnica Instituta. U drugom dijelu prezentacije obrazlagana je potreba izgradnje nove zgrade Instituta – Instituta za budućnost, a koja bi se gradila na lokaciji u Velikoj Gorici, točnije na katastarskoj čestici 688/1 k.o. Kurilovec te je prikazan vizualni izgled nove zgrade Instituta. U nastavku prezentacije Tihana Bašić, mag. iur. nazočne je goste upoznala o mogućnostima suradnje Instituta i grada Velike Gorice kroz projekte korištenjem sredstava europskih fondova.


Gradonačelnik Dražen Barišić je pozdravio namjeru gradnje nove zgrade Instituta na naprijed spomenutoj lokaciji ističući što bi to značilo za grad Veliku Goricu te je obećana puna potpora grada Velike Gorice u svim aktivnostima u kojima će biti uključivana lokalna samouprava.


Na kraju, uslijedio je obilazak laboratorija Instituta tijekom kojeg su gostima zorno predočeni dostignuti standardi laboratorija, a koji ih stavljaju u ravnopravan položaj sa inozemnim laboratorijima iz segmenta biomedicine.