Hrvatski veterinarski institut

Hrvatski veterinarski institut

Hrvatski veterinarski institut

Z-III.3. Laboratorij za serološku dijagnostiku virusnih bolesti

Hrvatski veterinarski institut

Z-II.2. Laboratorij za opću bakteriologiju i mikologiju

Hrvatski veterinarski institut

Z-IV.3. Laboratorij za patologiju riba

Hrvatski veterinarski institut

Z-III.2. Laboratorij za dijagnostiku bjesnoće i opću virologiju

Posjet biskupa Bjelovarsko-križevačkog mons. Vjekoslava Huzjaka Hrvatskom veterinarskom institutu Ispis E-mail
Autor Ivan Brozinčević   
Četvrtak, 18 Rujan 2014 08:06

U četvrtak, 11. rujna 2014. godine Hrvatski veterinarski instiitut posjetio je poseban gost, Bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak.
Tijekom posjete biskupu mons. Vjekoslavu Huzjaku je, putem prezentacije ravnatelja Instituta prof. dr. sc. Željka Cvetnića, detaljnije prikazana povijest, ustroj i djelatnosti Instituta kao i sve aktivnosti koje je bilo neophodno provesti da bi Institut postigao današnju razinu u uređenju i opremljenosti laboratorija i stručnosti djelatnika Instituta.
Nakon prezentacije, u nazočnosti ravnatelja, predstojnika podružnica i predstojnika odjela Instituta, biskup mons. Vjekoslav Huzjak je, u nadahnutom govoru koji je potaknuo na promišljanje o stvarnim vrijednostima u životu kojeg živimo, blagoslovio, kako Institut kao kuću, tako i sve djelatnike Instituta.

U nastavku posjete, biskup mons. Vjekoslav Huzjak je obišao neke od laboratorija Instituta te se tijekom obilaska zadržao u kraćim i neformalnim razgovorima sa djelatnicima tih laboratorija.

Ugodno druženje sa posebnim i dragim gostom, u bogatom duhovnom ozračju  te zbog posebnosti događaja u odnosu na prijašnje posjete svih drugih uglednika, svim sudionicima ostati će u neizbrisivom sjećanju, uz nestrpljivo iščekivanje ponovnog susreta koji će uslijediti nakon završetka adaptacije i sanacije zgrade Veterinarskog zavoda Križevci.